2007-05-31

Piff och Puff är som små luddbollar, far runt utan någon pejl alls på kroppen ;) De bangar inte för nått, ut ur bolådan in i bolådan, busa med de vuxna katterna, klättra på tvåbeningarna och PUSSAS, så sött :o. De kollar noga in vad alla gör och sen härmas dem. De har redan lärt sig att dricka vatten ur vattenskålen, fast huvudet pickar upp och ner som en sån där prydnadshund med löst huvud som vickar upp och ner helt okontrollerat när man rör på dens huvud.

De är så knasiga, de ska smaka på allt. De får busryck och man skrattar nästan ihjäl sig för de är så söta, ena stunden hänger kroppen med och andra stunden far kroppen åt nått helt annat håll. Men skam den som ger sig och övning ger färdighet heter det ju. Man märker för varje dag att de blir starkare och snabbare.

Idag kom jag in i sovrummet och skulle stoppa in tvätt i klädkammaren. Killarna piper och jag svarar som vanligt, jag står med ryggen till och helt plötsligt hade jag en liten Puff vid fötterna som skulle in och kolla läget i klädkammaren. Piff har fattat att det mest roliga och spännande händer utanför sovrummet, så var ska man inte vara då när inga tvåbeningar är i rummet om inte vid grinden och pipa höljutt och kloa på plastskivan.

Bubblan gör sitt bästa för att lära sina halvsyskon att hitta på bus. Hon har väl accepterat att de har "tagit över mjölkcentralen" nu och fattat att de faktiskt kan vara ganska kul. Hon agerar barnvakt när Tindra vill ha en paus och passar på att tugga lite på dem när ingen ser ;). Gustaf nöjer sig med att vara kudde, klätterberg och gosfarbror, jo han tvättar dem ju också, han är allas vår hygienexpert ;). Bubblan tycker att det är lite äckligt att de ska tvättas, hon förstår att det måste göras men finns nån annan i närheten överlämnar hon gladeligen det jobbet. Det är lite kul för Gustaf har ju alltid tvättat henne och hållit efter henne så hon är lite bortskämd med det.

Shaggy är inte alls lika fräsig denna gång, även om han nog tycker att de är lite jobbiga. Missy studerar dem noga på håll men litar inte riktigt på att hon får lov för Tindra att tvätta dem. Stackars Mimsan, jag hade bebbarna på bröstet när jag satt i soffan och hon skulle tvätta dem lite. Gustaf var inte beredd på att de var utanför sovrummet och kom till bebbarnas räddning och Mimsan åkte på en rejäl utskällning. Det är inte lätt när det finns en hel hög med "räddande änglar".

Näpp nu börjar det bli dags att krama kudden! NattiNatti!

Inga kommentarer: