Tvåbenta

Det hela började med att vi ville ha en katt som sällskap, men eftersom både Matte och Lillhusse har astma och allergier så ville vi vara lite säkrare på att vi skulle klara av det så vi valde en katt av rasen Cornish Rex. Vi tänkte att vi lika gärna kunde ge en vuxen katt som skulle omplaceras ett gott liv. Eftersom Husse och Matte tidigare haft hund och då även tagit hand om omplaceringshundar var detta att få ett vuxet djur i huset inget svårt beslut. Det var i årsskiftet -03/-04 som Missy kom in i våra liv, Mattes första katt och konstigt nog så ger Cornishar mersmak så nu har vi flera stycken.

Tindra och en tidig skånsk höstmorgon
Så småningom föddes tanken på att ha småbenta springande i huset. Vi hade ställt oss på kö på en honkatt hos Batty Catty. Men så pratade vi med Ellen och fick reda på att en av deras foderhonor var tvungen att omplaceras. Vi sa på en gång att hon skulle få flytta till oss, vi hade ju följt henne sedan hon föddes så det kändes liksom som om hon redan var vår.


Att välja stamnamn till kattuppfödningen var verkligen ingen lätt uppgift. Även om det namn vi fick igenom inte var först på listan så var det ändå det som passade bäst. Vår första Cornish Rex, Missy hade ett hjärta på ryggen och alla våra katter har en speciell plats i våra hjärtan och därför kallar vi dem ofta smeksamt för "gosehjärtat". Så det är därför som S*Gosehjärtats passar så bra.

Vid tangentbordet:
Katternas Matte / Jaël Pekkala
Adress: Billesholmsvägen 43, 267 72 Billesholm
Telefon: 042-727 25, 0708-708 345
E-post: matte @ gosehjartats . se (ta bort mellanrummen)


Jag är Sverak Diplomerad uppfödare

Jag har tagit examen i PawPeds grundkurs 1 och 2 i kattuppfödning.
Klicka på rosetterna så kan du läsa mer om vad kurserna innehöll.