2006-05-17

Goda nyheter först, dåliga sist!

Bebbarna är sååååå busiga! Fjunbollen har kommit högst upp till ringen på klätterklöset. Vårt madrasskydd kommer att se ut som konfetti innan dessa små har lärt sig hoppa ordentligt. De klättrar med en väldig fart upp och ner i sängen. De vill gärna krypa under täcket sen busar de för det vilda innan de somnar pladask av ren utmattning tätt, tätt intill en. Små sylvassa klor körs in lite då och då i benen på en eller i magen om man har otur ;-) men det är smällar man får ta. När man kommer in i sovrummet får man först räkna hur många bebbar som ligger i lådan. Finns där tre så kan man lugnt lägga sig i sängen, om inte nån av de andra katterna har lagt sig där förståss, annars blir det "operation bebisletning".

Blåisen har vi döpt om till Pölan för tillfället. Att det kan komma så mycket kiss ur en sån liten kropp! Halva kroppen måste bestå av kisseblåsan - minst. Hmrf undrar om det finns ångerrätt på dessa? Inte fattar de heller att det ska hända "små olyckor" på plastmattan. Nåja vi får skylla oss själva. I alla fall kan jag stolt berätta att Blåisen och Pälsbollen har kissat på lådan för första gången idag!!! Så operation "potträning" har lönat sig - WOW. Tänk att man kan bli så stolt över en så liten sak ;-)

Tindra har börjat busa riktigt ordentligt med bebbarna. Hon har lekt tafatt och tittut med dem bakom lådan. Bebbarna springer in bakom lådan från ena hållet och där kommer Tindra in också men sen vet hon att hon inte kommer längre än till hörnet där blir det för trångt för henne, då får hon backa ut. Bebbarna fortsätter vidare och kommer ut på andra kortsidan vid klöset. Där väntar de till Tindra kommer farandes sen skyndar de sig in igen och kommer ut på den andra sidan innan Tindra har hunnit dit.

Idag gick Tindra in i grottan under klöset och la sig. Det skulle hon inte ha gjort. Huvudet stack ut och bebbarna använde hennes huvud som klätterställning och hon kunde inte försvara sig. Hon gillar att jaga ungarna runt i rummet sen slänger hon upp en tass på dem så det blir plattfall och så straffar hon dem genom att tvätta dem brutalt.

Gustaf blir bara piggare och piggare. Igår tog vi av tratten för vi hade fått bort alla stygn utom ett i örat. Han trodde att vi hade glömt att sätta på honom tratten så han gick och gömde sig. När han sen förstod att han fick vara trattlös så blev det fart på honom, upp på alla köksskåpen (dvs överskåpen) hoppade runt på allt högt han kunde komma åt, brottade ner Shaggy och jagade honom. Snacka om lycklig katt!!! Idag är han lite trött för han fick en lugnande spruta för att de skulle komma åt att ta bort det sista stygnet.

Sen fick vi svaret på om de hade fått bort all cancern vid operationen - och det hade de inte. Det finns cancerceller kvar men de är inte samlade så man kan operera bort dem. Nu får vi avvakta vad en expert på cancer i Jönköping säger. Vi har fått en tfn-tid den 24/5. Så idag är vi alla lite låga, jag har legat i sängen med en trött Gustaf på bröstet och gosat. Det är i alla fall mysigt. Och bebbarna de älskar sin plastpappa! Blåisen speciellt. Hon sträcker sig upp mot honom och borrar in sin lilla näsa i hans mjuka päls sen snuffar hon runt och blundar och bara njuter. Gustaf står alldeles still så hon får gosa med honom. Tindra, Gustaf och bebbarna rullar ihop sig i stora fleecepåsen och sover tillsammans. De är så söta så!

Nu ska jag laga lite mat.

Inga kommentarer: