2006-05-11

Bebismat

Idag har bebbarna fått smaka på rå köttfärs. Fjunbollen fräste först men sen blev hon helt vild. Det var smaskens! De andra fattade inte alls vitsen med köttfärs. De har faktiskt blivit riktigt kvicka i benen nu, de är på ena sida av rummet och helt plötsligt är de på andra sidan.

Dags för lite kloklippning också så inte Tindra blir helt sönderriven. Hon har ju inte mycket som tar emot eftersom pälsen inte växt ut ordentligt efter rakningen innan. Tindra är inte så förtjust i grinden vid dörren hon tycker att den är alldeles för hög och att vi ska öppna åt henne. Fast det är ju bara lathet. Gustaf däremot klättrar upp på den och sen sitter han och balanserar med fyra tassar på en tunn kant.

Pälsbollen är så snäll och lägger sig gärna på rygg när jag klipper klorna. De andra två är mer rörliga om jag säger så. Piper gör de också så Tindra hoppar upp och ska kolla vad jag gör med dem. Då är det inte lätt att klippa, en styck Matte som är rädd att klippa fel, en styck Tindra-näsa som helst ska vara emellan saxen och bebbens tass och en styck bebbe som slingrar sig som en orm. Men skam den som ger sig! Man får ta en klo i taget och sen får man distrahera lite mellan varje kloklipp.

Missy har fått vara ute och kopplat av idag. Hon har legat i hammocken. Det är favoriten ute. Shaggy fick följa med Leo och Konrad på promenad så han sover fortfarande. Åh så skönt att det just nu är någon form av lugn i huset bland katterna.

Inga kommentarer: